Tuesday, August 1, 2006

Photo shoot, Jordbävning,

Hej
Ja så värst mycke har väl inte hänt sen sist. Va på skolan i torsdags kväll och snackade lite med chefen, som ni förstått jobbar jag ju inte heltid på skolan längre utan mest som författare, ja nog om det, de va såklar skoj att tillbaks o träffa ungarna som ville kramas och kivas och brottas med mig, det va verkligen kul att va tillbaks, det e nat visst me ungar ändå. Ja app app, vi ska redan avbryta farsan som genast tänkte "jaha, va fan har han gjort bruden på smällen?" eller nåt i den stilen, och nejnej, lugna nu ner dig (som någon vi känner brukar säga). Hur som helst va det skoj att va tillbaks, och min chef moraliserade lite som vanligt nar jag chockade henne lite med mina äventyrliga historier från malaysia och lite grejjer som hänt här, vi får ju inte glömma att hon är Mormon, (stavas det så?) ni vet sån där jättekristen typ. Ja ni kan ju själv räkna ut vad hon tycker om att tjejen är på hotellrumet och väntar på mig när jag springer och nyper flickorna i häcken. Hon, ja chefen alltså, va lite lessen över att jag inte ville jobba mer för dom, men hon sa att om det sket sig med mitt make up-jobb skulle jag genast höra av mig till dom. Ja hon tyckte det va lite roligt att jag börjat jobba med det där, men yttryckte sig också väldigt festligt om mitt liv i allmänhet, hon tyckte att jag hade en faslig tur med det mesta, och oavsett vad jag än gör så på nåt sätt lyckas det ordna till sig på nåt märkligt sett.
"Fucking roses would grow from your shit." Exakt vad det betyder vet jag inte, men det betyder nog nånting fint.

I fredags var det photo shoot, jag vet inte vad man bäst översätter det med, "fotografering"? Chefen kommer ut med ny bok snart så det behövdes några bilder till den, dessutom ska det tryckas upp några affisher och några reportage i lite olika magazines. Jag va me på lite olika bilder, men jag tror inte att jag kommer att va med i tidningarna, utan det är ju tjejerna som är snygga, vi grabbar e mest me för, hm ja jag vet inte, fotografen tyckte vi skulle va med, så vi får se vad som händer. Det va nåt nytt för mig i alla fall, men intressant, men väldigt svårt, för att bli bra modell måste man tydligen stå och glo på sig själv i spegeln jättemycke så man vet precis hur man ser ut, och jag är kanske inte riktigt den typen, men vi får se, det va skoj.
Dessutom blev jag såklart sminkad innan de tog korten, det va också nåt nytt, det va kanske inte som nån rysk hora med rosa läppstift och grön ögonskugga, (vi blev alla sminkade av en super professionell make up artist), men det är ändå smink, och det kändes lite märkligt.

Dessutom hade jag inte tid att tvätta av det innan jag drog ut me grabbsen för att supa till det på kvällen, är någon förvånad över att 4 tjejer frågade om jag va bög?

Och så läste jag att Sverige är världens säkraste land för män att leva i, män är ju kraftigt överrepresenterade i dödsstatistiken, och i alla fall så va sverige det absolut säkraste landet att bo i, som vanligt följt av Japan och Nederländerna. Farligast var tydligen (sub sahara ej inräknat, det fattar väl egentligen alla, när man i länder som Zimbabwe, Swaziland och Botswana har en medellivslängd på strax över 35 år!), ja enligt studien skulle i alla fall thailand vara nåt jäkla farligt land, tätt följt av nåt -istan-land, typ kirgistan eller nåt i den stilen. Studien konstaterade också att självmord var den vanligaste dödsorsaken i de industrialiserade länderna, i synnerhet nordeuropa. Det förvånar kanske ingen eftersom vanligaste dödsorsaken för män mellan 14-44 år i sverige är just självmord, (ungefär 3ggr så vanligt som trafikolyckor).

Det va förresten jordbävning här i fredags, men det va inte så farligt, det värsta är ju när allting hoppar upp o ner, då skiter det sig riktigt ordentligt med de mesta o flesta grejjerna här, men som tur är händer det inte så ofta, jag har bara känt det en gång, och det va en jättesvag jordbävning, men det är verkligen inte alls skoj när det är en sån jordbävning, men nu va det bara i sidled, lamporna flög hit o dit o tjejerna tjöt lite, och ett par grejjer pajjade, men inge speciellt.

Nu ska vi såklart inte göra misstaget att blanda ihop Taiwan med Japan, men det är ju trots allt så när man kan komma Japan utan att vara där, folk pluggar japanska lika mycke som engelska och massa traditioner och grejjer kommer från Japan. Visserligen är de japanska tv-showerna snäppet värre när det gäller tokigheter, men det är precis lika galet på taiwanesisk tv.

Det här är hämtat från ett av de mer populära lekprogramen, det ser ungefär likadant ut i taiwan, med skillnad från att kläderna är lite annorlunda. Hur som helst så går det ut på att man ska läsa upp högt nån form av japansk tungvrickare, i stil med sex laxar i laxask eller Hans halta höna.. osv, ni fattar.
Jaha, vad händer om man inte gör det rätt då? Jojo, då vet minsann japanerna vad man ska göra!



Soliga hälsningar från ett väldigt varmt och väldigt normalt Taiwan.
pusshej

No comments: